grafitnyomok
MÁSIK FÓRUMOM
 

Ide kattints a rozsaszin ugyek topichoz!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
>Menü
 
Gondolatok, lélekszántások
 
hangos versek
 
Novellák, rövidebb prózai írások
 
Vezeklés (készülő regény)
 
HANGULATOK Hang-kép-vers egyben

 Indítsd el a zenét, nézd a slideshowt, és olvasd a verset!

Trafic

Belle Nuit

Air

Adagio

Unforgetable (Felejthetetlen)

Vártál, vártalak

Bár elmondhatnám...

 

 
Újabb írásaim
 
Verseim

  

 
Nagy lelkek törékeny életekben (kedvenceim)

Edith Piaf (Sinka Zsuzsanna írása)

Leonard Cohen

Jim Morisson

 
Verseim angolul
 
Bannercsere

 

 

Bannersite:

Több, mint 50 kategória között kereshet érdeklôdési körének megfelelô honlapokat. Ha népszerusítené honlapját akkor is látogasson el ide!

 

Bannerműhely: 

 

 

 

 

Bagolyvár:

 
Középfölde:
 
 
Csingi oldala:
 
 
Tündérkéz
 
A Hauer Pódium plakátjai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Az oldalon használt kódok

A legördülő menü kódja

Segítség a legördülő menü kódjához

Itt próbálhatod ki a kódokat (köszönet érte Vikinek - Bannerműhely)

Kódpróbáló lap kódja (Vikitől - Bannerműhely)

"Saját képeim" scriptje (jobb oldalon)"

"Saját képeim" scripthez leírás. Köszönet érte Hitetlennek

 
Szép képek nektek

 

Kagaya Zodiac (I)

Kagaya Zodiac (II)

Tündérek

Fantasy

Fantasy II

 
Ajánlataim

A Legjobb Scriptek Szállítója 

 

 

 
saját fotóim
 
2.fejezet/1

2. fejezet

 

A palota egyik folyosójának sötét csendjét szapora lépések törték fel. Az Uralkodónő hosszú uszálya úgy suhant viselője után, hogy még a márvánnyal borított padlót sem érintette, mint valami hatalmas, vészjósló szárny lebegő árnyékot vont az amúgy is árnyakkal övezett falakra. A lépések zaja egy hátsó, eldugott terem előtt csendesedett el, majd alig hallhatóan megnyílt a terem ajtaja. Bent egy szőke fiúcska ült egy asztalnál, láthatóan belefeledkezve az előtte heverő könyvbe, de a látogató érkezésekor azonnal felugrott, majd tisztelettel meghajolt:

 

- Megtisztel anyám, hogy felkeresett – köszöntötte az Uralkodónőt. Bal kezét enyhén behajlítva , kissé a szíve fölé helyezve, fejét a padló felé tartva, szemmel sem pislantva felfelé várta, hogy nevelő-anyja viszonozza a köszönését.

 

Az, mintha észre sem venné a fiút, az ablakhoz sietett, majd két fekete madarat engedett be rajta.

 

- Hogy állsz a tanulmányaiddal Selevir? Ma éjjel számot kell adnod nekem az elmúlt hetekben szerzett ismereteidről! - miközben beszélt, mindkét madár az asztalra repült, és fejüket forgatva követték az Uralkodónőt, ahogyan az izgatottan járkál a szobában.

- Van valamilyen szándéka fenségednek ezekkel a madarakkal? - kérdezte a fiú, még mindig hajlott tartásban állva

- Mintha tettem volna valaha valamit is, amivel ne lett volna bármi szándékom! - csattant az Uralkodónő hangja, majd hirtelen a fiúhoz lépett, és annak állát a kezébe véve, felemelte a gyermek fejét. A szemét fürkészve megszólalt: - Természetesen van szándékom ezen madarakkal, a kérdés csak az, hogy te vajon megfelelsz-e az én szándékaimnak?

- Minden erőmmel azon igyekezek anyám – felelte a gyermek.

- A válaszod megfelelő, van még néhány órád a felkészülésre, hogy te magad is megfelelő légy! Ők- mutatott a madarakra – a szolgálat körébe tartoznak. Ezentúl sokat lesznek körülötted, majd idővel megtudod, hogy mire, és hogyan veheted hasznukat.

- Ad ma nekem valamicske szabadidőt fenség? - kérdezte a fiú

- Ma? Ma nem Selevir! Sőt, még tudnod kell azt is, hogy a mai számonkérésen jelen lesz rajtam kívül valaki más is. Régóta nyomon követi a fejlődésedet, és ma tiszteletét teszi a palotámban. Ha megelégedésére szolgálsz, akkor két hét szabadságot kapsz – mosolyodott el, - de a mai napon még rengeteg munka áll előtted! Tudod fiam, hogy a jutalmad sohasem maradt el ,– fogta halkra a hangját – és most sem lesz ez másként. Kint vár téged valaki az udvaron, aki a tied lesz, ha ügyes leszel – azzal megfogta a gyermek kezét, és az ablakhoz vezette. Selevir megpillantotta az egész eddigi életében valaha látott legszebb lovat. Egy hófehér, csodaszép kancát

 

- Ő olyan , olyan mint egy...

- ..mint egy Geruman – folytatta a királynő – Mert ő az is.

 

A gyermek az ijedségtől meghátrált, de képtelen volt a szemét levenni a gyönyörű állatról.

 

- Ne, ne ijedj meg fiam. A lovasát már megkapta, nincs már szüksége arra, hogy tönkretegyen még egy halandót. Bár a tartása igen költséges mulatság, hiszen nem eszik meg akármit, és folyamatosan figyelni kell, nehogy vizet kapjon, mégis azt gondolom, hogyha bebizonyítod, hogy nemhiába bíztam rád a legféltettebb tudományaimból, és értékes tanítványommá lettél, akkor megérdemled tőlem a mások által csak legendákból ismert, félt, és csodált állatok egyikét. De vigyázz, soha, senkit ne engedj a hátára ülni, hacsak nem kívánod az illető halálát! Téged nem érhet rajta bántódás, rajtad a védelmem, de amint az állat megérzi más halandó kiszolgáltatottságát, azt soha többé nem ereszti..., és te is elveszíted az állatot, hiszen többé már téged a hátára nem enged.

- Mi a neve?- kérdezte Selevir

- A neve?! - kiáltott fel a királynő – Ebben a palotában csakis neked, és a szolgálóknak van neve! Ne akarj felbőszíteni!

- De hiszen valahogyan szólítanom kell!

- Nem kell Selevir! A ló tudja, hogy te vagy a gazdája, elég csak rágondolnod, és megkeres. Becézgetésre nincs szükség, ne akard szeretni, hanem birtokold!

- Ő a szolgám, adhatok neki nevet!

- Nem Selevir. Egy Geruman sohasem lesz a szolgád. Ezt te is azonnal megérted, ahogy a közelébe kerülsz majd. Csak birtokolhatod őt. De amint névvel tiszteled, máris ő uralkodik rajtad, máris beférkőzött a szívedbe! Gondolj rá úgy, mint egy gyertyatartóra, mint valamelyik berendezési tárgyadra itt a szobában, ami értékes!

- Nekem miért van mégis nevem?

A királynő szemén egy pillanatra valami különös lágy fény szökött át, majd a fiúra sem nézve halkan megszólalt- Mert te valami olyan űrt töltesz ki bennem, aminek valaha neve volt, ami azóta is uralkodik rajtam. De tebenned nem engedtem, hogy bármiféle űr is keletkezzen! A te szívedet örökre bezártam!

Selevir elmosolyodott, szemét büszkén legeltette az udvaron mozdulatlanul álldogáló paripán. A Geruman hirtelen felé fordította a fejét, és tekintetük összeakadt új gazdájával. A fiú arca egyszerre megkeményedett, de a szemével folyamatosan fogva tartotta az állatot, majd az egyszer csak mellső lábait meghajlítva tisztelgett új gazdája felé.

 

Az Uralkodónő Selevir mögött állva figyelte a jelenetet, majd a fiú vállára tette a kezét:

 

- Igen fiam. Birtokold!

 

 

 

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
Barátaim írásai
 

Az oldal jelenleg csak mint virtuális könyv szolgál a saját írásaim tárolásához. Láthatóan elavult, nélkülöz minden új elemet, ennek az oka, hogy több mint tíz éve szinte hozzá sem nyúltam érdemben.

 • Írj nekem!
 •       

   

  Az új vendégkönyv. Írj nekem!

  A régi vendégkönyv,

   
  ...
  Indulás: 2005-09-05
   
  Barátaim, költőtársaim oldalai
   
  Irodalmi oldalak
   
  Kedvenceim
   
  Érdekességek, tudomány
   
  Egyébb, és csere linkek
   
  IP
   

  Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?