grafitnyomok
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
>Menü
 
MÁSIK FÓRUMOM
 

Ide kattints a rozsaszin ugyek topichoz!

 
hangos versek
 
Novellák, rövidebb prózai írások
 
Vezeklés (készülő regény)
 
HANGULATOK Hang-kép-vers egyben

 Indítsd el a zenét, nézd a slideshowt, és olvasd a verset!

Trafic

Belle Nuit

Air

Adagio

Unforgetable (Felejthetetlen)

Vártál, vártalak

Bár elmondhatnám...

 

 
Újabb írásaim
 
Verseim

  

 
Nagy lelkek törékeny életekben (kedvenceim)

Edith Piaf (Sinka Zsuzsanna írása)

Leonard Cohen

Jim Morisson

 
Verseim angolul
 
Bannercsere

 

 

Bannersite:

Több, mint 50 kategória között kereshet érdeklôdési körének megfelelô honlapokat. Ha népszerusítené honlapját akkor is látogasson el ide!

 

Bannerműhely: 

 

 

 

 

Bagolyvár:

 
Középfölde:
 
 
Csingi oldala:
 
 
Tündérkéz
 
A Hauer Pódium plakátjai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Az oldalon használt kódok

A legördülő menü kódja

Segítség a legördülő menü kódjához

Itt próbálhatod ki a kódokat (köszönet érte Vikinek - Bannerműhely)

Kódpróbáló lap kódja (Vikitől - Bannerműhely)

"Saját képeim" scriptje (jobb oldalon)"

"Saját képeim" scripthez leírás. Köszönet érte Hitetlennek

 
Szép képek nektek

 

Kagaya Zodiac (I)

Kagaya Zodiac (II)

Tündérek

Fantasy

Fantasy II

 
Ajánlataim

A Legjobb Scriptek Szállítója 

 

 

 
saját fotóim
 
17.fejezet

 

17. Fejezet

 
Az északi hegyek ormán telihold világította a tájat. A Holdarc elől az októberi felhők takarták el a kilátást, a mélyben pedig ködfoszlányoktól volt sejtelmes a királynő palotájának udvara. Lorena a legutóbbi beavatásról igyekezett vissza . Legújabb katonái már a Gerumanok hátán lovagoltak szálláshelyükre, ő maga pedig sietve közelített kamrája felé. Mellette Diabolus Anothen alakjában büszkeségtől duzzadva lépkedett.
- Nagyon szép munka kedvesem! Öröm veled dolgozni! – suttogta a Királynő fülébe
- Köszönöm Uram! Tudomásom szerint több százszorosa közeledik erre, hogy csatlakozzon.
- Mi híreid a kékekről?
- Fiúnk csak most tér majd haza az új hírekkel.
- Megvárjuk őt, és seregünk élén elindulunk végre!

Diabolus elhelyezkedett a kamra egyik sarkában, elmélyülten figyelte, ahogyan Lorena összeszedegeti a legfontosabb kellékeket közelgő útjukhoz. Hamarosan hangosan vágódott ki az egyetlen ablak, ami a helyiségben volt. Két fekete madár helyezkedett el az ablakpárkányon, és élénken tisztogatni kezdték szárnyaikat.
- Végre! – sóhajtotta a királynő – sokáig várakoztattál fiam!
Szinte észrevétlenül szökött be az ablakon a kis szürke fény, egyenesen apja válla felé tartott
- A türelmetlenség nem királyi erény drága anyám! – felelte rekedten
- A késedelem sem az fiam – felelte Diabolus – Anyád útra készül, csak reád várt indulása előtt
- Ah! Az mindjárt más! Végre rászánta magát a lépésre! – hirtelen elrepült Diabolustól, és a kamra közepén lebegett mozdulatlan – Így gondolom még türelmetlenebbül várjátok a beszámolómat!
- Én pedig úgy gondolom semmi akadálya annak, hogy végre elkezd! – csattant Lorena hangja immár egyre türelmetlenebbül
- A tegnapi üzenetedet sikerült átadnom az aranycsuhás mágusodnak. Ő azonnal értesítette a királyt, aki katonákat küldött a kékek után. Sajnos az akció sikertelen volt, mert az ostoba parancsnokot az egyik kék fondorlatosan ellenkező irányba terelte.
- Kár is volt reménykednünk, hogy bármit is elérünk az eddigi katonákkal! – Diabolus hangjában nem volt meglepettség – Az emberek befolyásolhatósága mindig gyönyörködtetett. Ez is csak bizonyíték arra, hogy nem lesz nehéz dolgunk, ha végre kezünkbe vesszük a Déli területeket is.
- Mi van Selevirrel? – faggatózott tovább a királynő
- Kételyt ültettem a szívébe, és gyűlöletet irántad. Bizonytalanságot, és elvakult dühöt. Nincs nehéz dolgom, csupa olyan élménnyel szembesül, ami megerősíti a kétségbeesését. Folyamatosan gyengül, és a mellette levő kékek sem tudnak a jelen helyzetben sokat tenni érte.
- Ne légy elbizakodott! – a királynő komoran hallgatta a fényt – Selevir sokkal erősebb, mint amennyire te gondolod. Ez csak átmeneti állapot, kezünkre játszik, hogy túl sok időt töltött védett helyen, ami szintén nagyon legyengítette. De vannak tartalékai. Az lenne a legjobb, ha nem tudna szembesülni ezekkel! Sajnos én sem ismerem ezeket a tartalékait pontosan, de a felesége iránta érzett szerelme erősebbé teszi, mint hinnénk. Merre tartanak?
- Trowell királyhoz Gulginiába.
- Akkor valóban itt az ideje, hogy a déli országokat megszállás alá vegyük! Menj Anothoz most! – utasította a fényt a királynő – Én is veled tartok, búcsút veszek tőle.
- Asszonyom! Első fiad testére ne legyen gondod, míg távol leszel! Közös ivadékunknak kötelességem azt megvédeni! Sereged élén neked most más felé visz az utad!
- Uram! Engedd, hogy búcsút vegyek tőle! Nem hagytam magára ilyen hosszú időre, mióta csak megszületett. – A királynő szemében meleg fény gyúlt.
Diabolus haraggal vette észre benne a változást
- Pár percet kapsz mindössze! Untat a szenvelgő kifejezés az arcodon! A gyászoló anya váljon végre benned büszke uralkodóvá! Ne akard, hogy türelmemet veszítsem!
A királynő szó nélkül nézett farkasszemet Diabolussal, majd intve a fénynek, sietősen belépett fia sírkamrájába. Ajka remegett az elfojtott dühtől, szemei visszatartott könnyektől égtek. A felravatalozott fiú teste felett megkezdte a rituálét, és csendesen mormolni kezdte a varázsigét:

- Taruem hal se quartinem
Haltrhorm so le borvanus
Ter de hathons so le therm
Si ha serqua Diabolus!

Ezt ismételgetve énekelte egészen addig, míg a fiú teste felett gomolygó szürke füst keletkezett. A kis szürke fény azonnal összeolvadt a füsttel, majd egy pillanattal később a gyermek teste lélegezni kezdett egyenletesen. Az anya ekkor földre rogyott fia mellett, arcát a gyermek apró kezeibe temette s néma könnyeivel itatta annak élettel telítődő langyos bőrét.
Pár percet maradt mindössze. Könnyáztatta szemeit törölgetve hagyta el a sírkamrát. Dühödt pillantásokat lövellve közeledett Diabolus felé, aki mosolyogva fogadta.
-Milyen megható! Drága szépséges asszonyom, az irántam érzett haragod ügyünk oldalán megbecsült fegyvered lesz. Tiszteld önmagadban! Készen állsz hát az indulásra! Jer , karolj Urad feléd nyújtott jobbjába, és vonulj Uralkodó módjára a reád váró seregedhez!

Együtt hagyták el a titkos kamrát. Végigvonultak a sötét folyosókon, egészen a trónterembe. Belépve Lorena Epymis után küldetett.
A púpos lassan araszolva , örökösen lehajtott fejéből sandán nézve rá közeledett. A királynő karján végig futott a hideg, ahogyan szolgálójára nézett, majd kimérten a mellette ülő Diabolusra mutatott.
- Ma hosszú útra indulok. Távollétemben neki vagy köteles szolgálni, és beszámolni mindenről, ami a palotámban történik.
- Állok szolgálatára úrnőm! – felelte rekedten Epymis – Mindenre gondom fordítok, míg távol lesz!
- A katonáim készen állnak? – faggatta a szolgát
- Úgy feketéllenek udvarodban, hogy eltakarják a Hold sugarát.
- Ne fordítsd az Ő dicsőségét a magad silány munkájának bizonyítékára! – Diabolus hangja élesen csattant a púpos felé
- Sohasem merészelnék ilyet tenni Uram! – hajlongott a púpos szakadatlan
- Induljunk hát! Kövess minket! – Diabolus újra karját nyújtotta a királynőnek.


Nem sokkal később az Északi királyság palotájából lassú, fenyegető sötét had indult dél felé, cask az aranyló, díszes fegyverzetük verte vissza az éj fényeit. Élén királyi szekere mélyén Lorena a befüggönyözött ablakok mögül könnyesen tekintett vissza palotájára, annak is egy apró szegletére egészen mélyen, majdnem a földdel egy szinten, ahol titkos kamrájának mélyén halott fiát hagyta a gonosztól fogant szellemtől lélegzeni.

 

 

Epymis ekkor szinte fuldokolva szaladt a közeli faluba, hogy egy eldugott házba hírt vigyen a sereg indulásáról, ahol két nő ekkor békésen aludt vetett ágyában, Suttogó pedig némán az ablaknál nézte a Hold arcának árnyékait a közelgő veszedelemről.

 

 

 

 


Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
Barátaim írásai
 

Az oldal jelenleg csak mint virtuális könyv szolgál a saját írásaim tárolásához. Láthatóan elavult, nélkülöz minden új elemet, ennek az oka, hogy több mint tíz éve szinte hozzá sem nyúltam érdemben.

 • Írj nekem!
 •       

   

  Az új vendégkönyv. Írj nekem!

  A régi vendégkönyv,

   
  ...
  Indulás: 2005-09-05
   
  Barátaim, költőtársaim oldalai
   
  Irodalmi oldalak
   
  Kedvenceim
   
  Érdekességek, tudomány
   
  Egyébb, és csere linkek
   
  IP
   

  PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought