grafitnyomok
MÁSIK FÓRUMOM
 

Ide kattints a rozsaszin ugyek topichoz!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
>Menü
 
Gondolatok, lélekszántások
 
hangos versek
 
Novellák, rövidebb prózai írások
 
Vezeklés (készülő regény)
 
HANGULATOK Hang-kép-vers egyben

 Indítsd el a zenét, nézd a slideshowt, és olvasd a verset!

Trafic

Belle Nuit

Air

Adagio

Unforgetable (Felejthetetlen)

Vártál, vártalak

Bár elmondhatnám...

 

 
Újabb írásaim
 
Verseim

  

 
Nagy lelkek törékeny életekben (kedvenceim)

Edith Piaf (Sinka Zsuzsanna írása)

Leonard Cohen

Jim Morisson

 
Verseim angolul
 
Bannercsere

 

 

Bannersite:

Több, mint 50 kategória között kereshet érdeklôdési körének megfelelô honlapokat. Ha népszerusítené honlapját akkor is látogasson el ide!

 

Bannerműhely: 

 

 

 

 

Bagolyvár:

 
Középfölde:
 
 
Csingi oldala:
 
 
Tündérkéz
 
A Hauer Pódium plakátjai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Az oldalon használt kódok

A legördülő menü kódja

Segítség a legördülő menü kódjához

Itt próbálhatod ki a kódokat (köszönet érte Vikinek - Bannerműhely)

Kódpróbáló lap kódja (Vikitől - Bannerműhely)

"Saját képeim" scriptje (jobb oldalon)"

"Saját képeim" scripthez leírás. Köszönet érte Hitetlennek

 
Szép képek nektek

 

Kagaya Zodiac (I)

Kagaya Zodiac (II)

Tündérek

Fantasy

Fantasy II

 
Ajánlataim

A Legjobb Scriptek Szállítója 

 

 

 
saját fotóim
 
25.fejezet

25. Fejezet

 

 

Salub városában a királyi palota hátsó termében egy férfi ekkor tárta hatalmasra ablakai szárnyát. Két madár reppent be, egyikük lábán egy odaerősített levél volt. A mágus lecsatolta azt, majd gyorsan becsukta az ablakot. Elolvasta a levelet, majd gyorsan kisietett a szobából.

Lesovar király tanácsadóival társalgott, amikor az aranyló mágus belépett az ajtón.

- Az Uralkodónő holnap alkonyatra ideér! – kiáltotta a mágus – Úgy rendelkezett, hogy már az este folyamán kívánja megnézni a sereget.

A király végignézett a tanácsadóin, és pillantása hadserege vezérén állapodott meg.

- Úgy gondolom, felesleges kommentálnom hírt. Holnap estére a seregem készen álljon az Uralkodónő méltó fogadására! Most elmehettek! – adta ki a parancsot, majd a mágushoz fordult. – Zarkar! A Királynő hamarabb érkezik a vártnál. Mi oka van a sietségre?
- A kékek lassan elérik Visrad városát. Trowell még felkészületlen, addig kell a királynőnek ideérnie, ameddig idejében kézbe tudja venni az irányítást.
- Trowell akár máris megrendelheti országa koporsóját! Új, és erős szövetségesre leltünk! Nézd országunk felvirágzását!
- Emberemlékezet óta nem volt Norvulon ilyen gazdag mint most! – felelte a mágus – Döntésed az uralkodónővel kapcsolatban bölcs, megfontolt, és előrelátó volt.- hajolt meg a király előtt, majd folytatta: - Az utasítás szerint holnaptól nem végeztethetjük ki a lázadó tanítókat, papokat, és gyógyítókat, sem a lakosság köréből a zendülőket. Az uralkodónő kíséretében még érkezik néhány a pótlásukra, ők lesznek azok is, akik majd az itteni papok, tanítók, és gyógyítók felett átveszik az irányítást, és tanácsaikkal ellátják a gyakorlatlanokat.
- Nagyszerű! Nagyszerű! Tehát erre sincs már tovább gondom! – tapsikolt a király – Mégis, akkor mit tegyünk a zendülőkkel?
- A királynő utasítása szerint őket, elzárt, biztonságos helyre kell szállítani, ahol az egyik kíséretébe tartozó lelkész majd megpróbál a lelkükre hatni.
- Ó milyen kegyes! Igazán kellemetlen volt ez a rengeteg kivégzés! A nép körében csak ideig-óráig szórakoztató, de egyre több a nem tetszésről hozott hír, és ez aggályra adott nekem okot.
- Én találtam is egy helyet...- folytatta a mágus – Egészen a keleti hegység lábánál. Ott van egy elhagyatott vára királyomnak, amiről bizonyára már meg is feledkezett..
- A keleti hegység lábánál? – kérdezte a király elgondolkodva – Nem emlékszem. Lehet, még apám építtette régen.
- Nem uram, még csupán tíz éve, de sohasem járt még ott. Éppen ezért bátorkodtam rágondolni, ugyanis a vár a hegy oldaláról védett, nehezebb a szökés.
- Rád hagyom a döntést mágusom, tégy belátásod szerint! – felelte a király
- Királyom én csak keresem a magam szerény módján a megoldásokat, hogy megkönnyítsem a te hatalmas, és fárasztó munkádat!

A király alig láthatóan biccentett, majd az ablakhoz lépett. Hosszan figyelte a kinti eget, majd megszólalt

- Valaha innen két országnyira is a földeket Norvulon királya uralta. Falvak-városok félték katonáink kardjait, és hódolattal hajoltak meg ha csak meghallák a király nevét. Vezéreik feje úgy hullt katonáink kardja alatt, mint az aratás alatt a búzakalász, s vérük nyomán gyúrta a birodalom az erejét, mint a pékeink a frissen őrölt lisztből a kenyeret. S nézd most szánalmas asztalomat! – mutatott szét a láthatáron – Apám őrülete nyomán a földek visszatértek régi királyaik véréhez! S csak apró töredéke maradt immár nekem a régi, rettegett, hatalmas birodalomból! Most itt a remény újra.

A mágus komoran figyelte Lesovart, szeme azonban szikrákat lobbanva pillantott a király mohóságtól remegő ujjaira

- A remény csupán a tettekhez fűzött csalfa remény marad, ha a tetteket nem oly bölcs akarat irányítja, mit a tied királyom! Az uralkodónő választása nemhiába esett Norvulonra! A környező királyok mindegyike boldogan fogadná őt udvarába, de ő leghűségesebb szövetségeséhez tart, hozzád királyom. Ha nem csalatkozik a szövetségben, akkor Norvulon hatalmasabbá válik majd mint valaha is volt, s néped lábaid előtt térdepelve féli majd minden szavadat.
- S vajon mit vár ez a nőszemély majd mindezért cserébe? – fordult vissza a király – S vajon nem akarja-e majd átvenni jogaimat, és uralkodásomat, ha elérkezik az idő?

A mágus egészen közel ment a királyhoz. Arcát mellé helyezve suttogta a mohó fülekbe

- Ő csupán egy asszony, akit könnyedén felhasználhatsz terveidhez. Egy asszony, de te erős, s bölcs férfi vagy! Ne csaljon meg pillanatnyi ereje! Igaz válogathat, de segítségért jön, s a te kezed választotta. S a segítségnek ára van! Nyújts kezet, de rántsd el a testet magát!

A király szemében szikrák gyúltak, s elégedetten mosolyogva nézett Zarkarra.

- Méltó a helyed mellettem mágusom! Méltó lesz a jutalmad is!

A mágus meghajolva hátrált.

- Most távoznék Uram, ha nincs ellenedre – felelte
- Menj csak, pihennem kell. Holnap nagy nap virrad ránk.A mágus hirtelen megfordulva kisietett a trónteremből. Hosszú folyosókon ment végig, míg visszaért szobájába. Betérve gondosan bereteszelte maga mögött az ajtót, és egyik szekrényéhez lépett. Egy rúnákkal díszített, faragott ládát vett onnan elő , és kinyitotta. A ládában egy kígyó hevert, s hirtelen felébresztve a mágus felé kapott.

- Ó ne olyan hevesen barátom! – intette a mágus. – Előbb hadd készüljek fel!

Asztalához lépett, és egy hatalmas könyvet nyitott fel, majd lassan , tagoltan, hangosan olvasni kezdett:

Kordo menthus vé le sor
Vordo méle le rúnia
Selther donte dúrevol
Hertow de Asrívia

A szoba a szavak nyomán lassan egyre hidegebbé vált, s arany színű köd vonta be az egyik sarkot. A ködből lassan sötét árnyalak bontakozott ki, majd egy másik, majd még egy, egészen míg három fekete alak nem lépett ki belőle.

- Az asriviniai árnyak! – suttogta boldogan a mágus
- Urunk készen áll a fogadásodra- szólt rekedten az egyik alak. Hangja hideg volt, mint a levegő körben mindenhol. – Igyekezz, mert a méregnek addig hatnia kell, míg a hideget tartani tudjuk

A mágus azonnal a kígyóhoz lépett. Felemelte azt, és az ágyához lépett, amelyre lefeküdt. A kígyót ingén belülre helyezte. A kígyó ekkor fejével megkereste a mellkason belül dobogó szív helyét, majd hirtelen mozdulattal éles nyelvével átdöfte a mellkast egyenesen a szívhez hatolva. A vér a kígyó nyelve mellett lüktetve tört fel. Az árnyak ekkor rávetették magukat a haldokló testre, és mohón inni kezdték a vért. A test lassan teljesen eltűnt, és csak egy másik hatalmas tekergő arany színű kígyó maradt a helyén. Az árnyak ekkor felemelték az aranykígyót, beléptek az aranyködbe, és pillanatok alatt tűntek el a köddel együtt.

 

 

 

 
Barátaim írásai
 

Az oldal jelenleg csak mint virtuális könyv szolgál a saját írásaim tárolásához. Láthatóan elavult, nélkülöz minden új elemet, ennek az oka, hogy több mint tíz éve szinte hozzá sem nyúltam érdemben.

 • Írj nekem!
 •       

   

  Az új vendégkönyv. Írj nekem!

  A régi vendégkönyv,

   
  ...
  Indulás: 2005-09-05
   
  Barátaim, költőtársaim oldalai
   
  Irodalmi oldalak
   
  Kedvenceim
   
  Érdekességek, tudomány
   
  Egyébb, és csere linkek
   
  IP
   

  Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?