grafitnyomok
MÁSIK FÓRUMOM
 

Ide kattints a rozsaszin ugyek topichoz!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
>Menü
 
Gondolatok, lélekszántások
 
hangos versek
 
Novellák, rövidebb prózai írások
 
Vezeklés (készülő regény)
 
HANGULATOK Hang-kép-vers egyben

 Indítsd el a zenét, nézd a slideshowt, és olvasd a verset!

Trafic

Belle Nuit

Air

Adagio

Unforgetable (Felejthetetlen)

Vártál, vártalak

Bár elmondhatnám...

 

 
Újabb írásaim
 
Verseim

  

 
Nagy lelkek törékeny életekben (kedvenceim)

Edith Piaf (Sinka Zsuzsanna írása)

Leonard Cohen

Jim Morisson

 
Verseim angolul
 
Bannercsere

 

 

Bannersite:

Több, mint 50 kategória között kereshet érdeklôdési körének megfelelô honlapokat. Ha népszerusítené honlapját akkor is látogasson el ide!

 

Bannerműhely: 

 

 

 

 

Bagolyvár:

 
Középfölde:
 
 
Csingi oldala:
 
 
Tündérkéz
 
A Hauer Pódium plakátjai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Az oldalon használt kódok

A legördülő menü kódja

Segítség a legördülő menü kódjához

Itt próbálhatod ki a kódokat (köszönet érte Vikinek - Bannerműhely)

Kódpróbáló lap kódja (Vikitől - Bannerműhely)

"Saját képeim" scriptje (jobb oldalon)"

"Saját képeim" scripthez leírás. Köszönet érte Hitetlennek

 
Szép képek nektek

 

Kagaya Zodiac (I)

Kagaya Zodiac (II)

Tündérek

Fantasy

Fantasy II

 
Ajánlataim

A Legjobb Scriptek Szállítója 

 

 

 
saját fotóim
 
28.fejezet

28. Fejezet

 

 

 

Selevir Brohuk mellett lovagolt. Válláról hosszú palást lógott, oldalán fényes kard. Trowell udvara felbolydult méhkashoz hasonlított, mindenfelől pengék csattanása, és hangos vezényszavak hallatszottak.

- Meddig maradtok még Gulginiában Brohuk? – kérdezte Selevir a mellette haladó barátját.

-Még néhány hét, és el kell mennünk, hogy elkezdjük a munkát a többi területen is – felelte az. – Úgy látom, a kiképzés itt jól halad, hamarosan ütőképes sereged lesz!

Selevir szeme fényesen tekintett körbe, állát felemelte, majd mosolyogva válaszolt

-Tartottam tőle, hogy nem sokra megyek ezekkel az emberekkel, de be kell vallanom, hogy tévedtem. Egy dolog miatt van okom aggódni, és az az, hogy túl kevesen vagyunk. Nézd! - mutatott egy kis csoport felé – Gyermekek! Szinte fájlalom, hogy kardot kell emelniük!

- Egyelőre nem kell.- Brohuk komoran felelt – Egyelőre nem. De jobb, ha felkészülnek még idejében. Ne aggódj még amiatt, hogy kevesen vannak. Sereged nagyságánál hatalmasabb erőt jelent, hogy felvértezve állnak Diabolus ármánya ellen. Bizakodóak, és ebben megingathatatlanok. A kék-leányok gyors, és alapos munkával űzték ki belőlük a bizonytalanság szikráját is. A sereged ereje nem a nagyságában, vagy a kardok számában, hanem a szívük erejében rejlik! Hatalmas munka áll mögötted , és úgy látom rajtad, hogy boldog vagy – nézett Selevirre – Utoljára akkor láttam ezt a fényt a szemedben, amikor Lanával esküdtetek.

Selevir hirtelen fordította a fejét Brohuk felé. Szeme megrebbent egy pillanatra, mikor meghallotta Lana nevét, majd sötét árnyékként húzódott végig arcán a szomorúság.

- Lana! Úgy lefoglalnak a teendők, hogy nincs időm a hiányán ostorozni magam. De minden éj az ő arcával kúszik rám, és az éji csend csak mindjobban dobolja bennem az űrt, hogy semmit sem tudok felőle. – néhány pillanatig hallgatott, majd megszólalt – Ideje indulnunk barátom, a király vár minket! Nem szeretném, ha késve érkeznénk!

 

A palotában ugyanolyan nyüzsgés volt, mint annak udvarán. A folyosókat ellepték az asszonyok, és fiatal leányok, körülöttük apróságok zajongtak. Hatalmas zsákok sorakoztak a falak mentén, és azokat szorgos női kezek bontogatták, majd a tartalmat kisebb kosarakba válogatták. Erős , különleges illat lengett át mindent, amit a frissen szedett gyógynövények, és a néhol kondérokban álló főzetek árasztottak. A látszólagos összevisszaság mögött , szervezett, fegyelmezett munka folyt, amit a csak néhol fel-fel bukkanó apró tündérek irányítottak.

Brohuk fejcsóválva kerülgette a sokaságot, mikor hirtelen szembetalálta magát Meredith izzadságcseppektől csillogó arcával.

- Fel nem foghatom, hogy miért kell Trowellnak ide rendelnie maga köré az egész munkát! Számos palotában jártam már, de ilyen felfordulást még sehol sem láttam!

- A király szereti maga ellenőrizni a munkálatokat. Nem tulajdonított soha, és most sem tulajdonít túl nagy jelentőséget a külsőségeknek. Amikor csak teheti, itt van, és figyeli, hogy mi, mire való, sőt néha besegít nekünk – nevetett Meredith

- Nem lehetett volna mégis ezt a szagos barikádot a konyhába , vagy az alagsorba tenni?

- A konyhában éppen elég szűkös a hely így is, oda nem mehettünk. A királynak pedig nincs ideje az alagsorban keresgetnie a tündéreket, ha valamelyikre éppen szüksége van. Mi legalább olyan fontos dolgot csinálunk idebenn, mint ti odakint a pengéitekkel!- felelte durcásan a lány. – Én szívem szerint az asszonyokat is megtanítanám a kardforgatásra!

- Jól van, jól van! – csitítgatta a lányt Selevir – Ne légy ilyen harcias! Brohuk csupán szereti, ha a dolgok a maguk rendjén folynak. És meglehet, hogy a nők kardforgatására még szükségünk lesz, de előbb a női kéz- és lélek gyógyító ereje kell nekünk. – mosolygott Selevir – Ideje Meredith, hogy letedd a munkát egy kicsit, mert még elkésünk a trónteremből!

- Szeretem Selevir a változást rajtad! – mosolygott vissza a lány. – Olyan vagy, mint egy igazi vezér. Ahová csak lépsz a udvarban, veled van az a megnyugtató erő, ami csak kevesekben lakozik!

- Jó lesz vigyáznod barátom, – tette nevetve Selevir vállára Brohuk a kezét – mert hamarosan azon veszed észre magad, hogy minden fiatal fiú úgy hordja majd a haját, ahogyan te, és a hölgyek ereklyeként őrzik majd elhullajtott holmijaidat. Hej, nehéz ám a hősök élete!

- Ahhoz előbb hősnek kell lenni Brohuk! De ígérem, a hölgykoszorút meghagyom neked! De most menjetek előre, én tartozom még eligazítással a katonáimnak, de igyekszem utánatok. Kérj elnézést helyettem is a késedelem miatt.

- Meglesz – felelte Brohuk – de ne sokat várakoztass minket!

Trowell a trónterem sarkában egy asztal mellett állt, körülötte néhány tanácsadó. Kezét hátrakulcsolva elgondolkodva nézte az asztalon fekvő térképet, homlokát gondok barázdálták. A Leowin repült belépők elé, izgatottan újságolva:

- A Déli Tisztásról elindult ide a két unikornis egy longhtoronival!

- De hiszen ez jó hír Leowin! – kiáltotta Brohuk

- Jó hír bizony, de az nem, hogy a környéken az aranyló sereg csapatai portyáznak! Valahogyan a langhtoroni törpe, és az unikornisok segítségére kellene sietnünk! – felelte aggodalmasan Leowin – Elképzelni sem tudom, hogy mi történne velük, ha elfognák őket!

- Leowin, a képzelőerődet ne arra tartogasd, hogy a rosszat fesd vele a falra, hanem próbálj higgadtan gondolkodni!

Selevir látta, hogy már elkezdődött a tanács, és sietve a királyhoz , aki gondterhelten nézett rá:

- Selevir, elmondhatom azt, hogy megtörtént az az eset, amikor a legjobb pillanatban érkezik a segítség, de mégis túl korai még, éppen ezért szeretném, ha most nem lennél jelen a tanácskozáson.

Balthasar lépett be a többi kékkel, sietve vágva át a termen. Hangja betöltötte az egész helységet:- Egy kis csapattal én útra kelek, de el kellene terelni a gostherek figyelmét!

- Balthasar! - szólt Trowell – Kérlek, vedd figyelembe, hogy Selevir mindent hall!

- Igen, értem. – felelte Selevir csalódottan. - Úgy tűnik jobb, ha nem is reménykedem abban, hogy bármely csatában részt vehetek, hiszen már a jelenlétem a megbeszéléseken is elég ahhoz, hogy veszítsetek!

- Erről szó sincs Selevir! Ha az egész vár területét nem is sikerült, de a trónterem már hetek óta védett a téged ért átok elől, az összes tündér ezzel kezdte a munkáját itt, amint megérkeztek.

- Már az is elég volna most ahhoz, hogy bajba sodorjuk Balthasart, ha eszedbe jutna aggódni az útvonaluk miatt, amit ismersz. Jobb, ha nem tudod!

Selevir csak csalódottan kapkodta a fejét a hozzá beszélőkre, és egy utolsó reménytől vezérelve megszólalt: - Éppenséggel éppen azt kellene kihasználnunk, amitől a legjobban tartotok! Mégpedig, hogy a királynő tudja a lépéseim egy részét!

 

- Ez jó megoldásnak tűnik! – felelte Pranes – Nem szállhatunk szembe velük, mert semmi esélyünk arra, hogy bárki is túlélje közülünk, de tökéletes lenne, ha másfelé csalogatnánk őket! - fordult a királyhoz.

- Mármint kiket? - kérdezte Selevir

- A gosthereket, az aranylókat kellene elcsalnunk valahonnan. - folytatta Pranes

- Úgy van Selevir, mi is éppen erre gondoltunk! – bólogatott Trowell király – azonban nagyon veszélyes feladat! Az eszedbe sem juthat, hogy összeütköztök, mert túlságosan nagy szükségünk van rád ahhoz, hogy egy ostoba csatában leld a halálod! Balthasarral megbeszéljük a tervet, ezt jobb, ha nem hallod!Az ilyenfajta taktikázásra most még szükségünk van, ameddig suttogó meg nem érkezik az ígért fegyverrel.

- Suttogó? – kérdezte Selevir

- Ő a mágus, akiről már meséltem neked amikor a város falainál éjszakáztunk – felelte Balthasar. – Ő tud valamilyen fegyvert, amivel legyőzhetőek az aranyló katonák.

- Miféle fegyvert, hiszen halhatatlanok?!

- Többet én sem tudok még Selevir, de ha ígérte, akkor meg is hozza! Meg kell várnunk, amíg ideér vele.

- Mégis meddig akartátok előlem elhallgatni ezt a hírt? – kérdezte Selevir . Arcán a csalódottság lángja vöröslött.

- Nem hallgattuk el! Sejtelmünk sincs, hogy egyáltalán létezik-e az a fegyver, vagy sem, és ha igen, akkor el tudja –e ide hozni nekünk? Egyedül Balthasar az, aki ismeri ezt a mágust személyesen. Addig úgy kell felkészülnünk, mintha nem is lenne – felelte Brohuk.

Selevir dühe Brohuk válaszára higgadt fegyelembe csapott át. Pillantása megkeményedett, majd odalépett az asztalon fekvő térképhez.

- A legjobb lesz tehát, ha most minél hamarabb megbeszéljük, hogy mi lesz a következő lépés. Én azt mondom, ne bízzunk addig ebben a mágusban, ameddig nem tudunk róla semmit. Bármi megeshet, igazad van Brohuk, legjobb, ha addig nem is háborgatjuk az ügyet! Leowin! – fordult a tündér felé – Mit láttatok, merre oszlanak el az aranyló csapatok?

- Egyelőre úgy tűnik, hogy nem túl sok van itt belőlük, de azok főleg a Tisztás felé kóborolnak. Feltehetően a királynő várja a Tisztás felől a mozgolódást. Norvulon határait Lesovar katonái veszik körbe, az aranyló sereg katonái a külső területeket figyelik.

- Akkor Norvulont érdemes megcélozni! Lesovar katonái nem jelentenek akkora kockázatot, mint a gostherek. Mire azok odaérnek, addigra Balthasar biztonságban elvégzi a dolgát. – válaszolta Selevir

- Mennyire felkészült a csapat, amelyet magad köré tudsz gyűjteni Selevir? – kérdezte a király

- Ezzel egyelőre nincs gond, mert nem túl nagy a feladat. Úgy gondolom húsz lovas elég lesz, és annál máris jóval többen vannak azok, akikkel bármikor neki mernék vágni!

- Van két kisebb falu Norvulon előtt. – kezdte Trowell király - Nem tartoznak az országhoz, ajándékba kapta őket a szomszédos hercegség, de az sem törődik velük. Úgy kell tenni, mintha oda tartanátok! Selevir, ma este a csapatoddal tarts megbeszélést! Ismertesd velük, hogy holnap oda mentek, és szándékodban áll az ott lakókat az oldalunkra állítani! Számításaink szerint a benned élő kém azonnal leadja a jelentését. Ha a királynő megtudja, hogy elhagyod Gulginiát, azonnal a nyomodba küldi az összes katonáját!

- Attól tartok Lorena nem sétál be a csapdába. Sokkal okosabb ennél! – felelte Selevir

- Az lehet, de erősen kötődik hozzád, és ez a kötődés sokkal erősebb annál, hogy ne akarjon elkapni! Talán sejti is, hogy csapda, de téged nagyon akar – felelte Estrela

- Ebben igazad van. Hatalmas a gyűlölete, és hatalmas a bosszúszomja! Nincs más választásunk, ebben a pillanatban ezt ki kell használnunk! – Bólintott Selevir

- Rendben! Akkor készítsétek fel a lovasokat! Holnap napkelte előtt induljatok!

 

 

Selevir meghajolt a király előtt, majd senkire sem tekintve elhagyta a tróntermet.

 

 

 

 

 

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
Barátaim írásai
 

Az oldal jelenleg csak mint virtuális könyv szolgál a saját írásaim tárolásához. Láthatóan elavult, nélkülöz minden új elemet, ennek az oka, hogy több mint tíz éve szinte hozzá sem nyúltam érdemben.

 • Írj nekem!
 •       

   

  Az új vendégkönyv. Írj nekem!

  A régi vendégkönyv,

   
  ...
  Indulás: 2005-09-05
   
  Barátaim, költőtársaim oldalai
   
  Irodalmi oldalak
   
  Kedvenceim
   
  Érdekességek, tudomány
   
  Egyébb, és csere linkek
   
  IP
   

  Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?